Izbornik
Manifestacija Didakovi dani 2019

Manifestacija Didakovi dani 2019

U sklopu 16. Međunarodne kulturne manifestacije Didakovi dani 2019., održavaju se koncerti u Zagrebu i Sarajevu, a kruna cijele ove manifestacije je Koncert odabranih koji se održao u Gradnićima, 19.10.2019. godine u 18,00 sati župnoj crkvi svetog Blaža.

Koncert u Zagrebu održan je u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda 13.10.2019. godine u 10, 00 sati.

Na Koncertu su sudjelovale škole: Glazbena škola Pavla Markovca, Zagreba, Srednja glazbena škola Jakova Gotovca Novi Travnik, Muzička škola I.i II. stupnja Mostar te Osnovna glazbena škola Brotnjo u Čitluku.

Našu školu predstavljala je učenica V. razreda glasovira, Klara Ćorić, u klasi profesora Olivera Motta, gdje je nastupala kao solist uz pratnju Gudačkog orkestra Glazbene škole Pavla Markovca Zagreb. Izvela je djelo Karla Dittersa von Dittersdorfa:  Koncert za klavir i orkestar A-dur, Rondo .

Našoj Klari bilo je nezaboravno iskustvu i predivna uspomena za čitav život svirati na istoj pozornici na kojoj  su svirala velika imena pijanista.

 

 

   

 

Koncerta prijateljskih škola Srednje muzičke škole Sarajevo i Glazbene škole Pavla Markovca , Zagreb  održao se u  Sarajevu, 18.10.2019. godine.

Na koncertu su sudjelovale Srednja muzičke škole Sarajevo, Glazbena škola Pavla Markovca, Zagreba, Srednja glazbena škola Jakova Gotovca Novi Travnik, Muzička škola I.i II. stupnja Mostar te Osnovna glazbena škola Brotnjo u Čitluku.

Koncert odabranih održao se u župnoj crkvi u Gradnićima, 19.10.2019. godine u 18,00 sati.

„Koncert odabranih“ okupio je izvrsne mlade glazbenike iz Glazbene škole Široki Brijeg, Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba, Srednje muzičke škole Sarajevo, Muzičke škole I. i II. stupanja Mostar, Srednje glazbene škole Jakova Gotovca iz Novog Travnika i Osnovne glazbene škole Brotnjo u Čitluku.

 

 

Osnovnu glazbenu školu Brotnjo u Čitluku na koncertu  predstavljala je učenica Klara Ćorić koja je izvela Koncert za klavir u A-duru, Rondo, Karla Dittersa von Dittersdorfa uz pratnju Gudačkog orkestra Glazbene škole Pavla Markovca, a posjetitelji koncerta također su mogli uživati u izvedbama djela Haydna, Offenbacha, Bacha, Brahmsa, Mozarta, Vivaldia, Širole i drugih svjetski poznatih glazbenih velikana koje su za svoje nastupe odabrali mladi glazbenici.

 

 

 

Okupljenima se obratio župnik Rosančić koji je zahvalio mladim glazbenicima na početku koncerta, čestitao im na uspješnom radu te izrazio nadu da će ova manifestacija trajati još dugi niz godina.

Prof. Josip Vrbanec, ravnatelj Glazbene škole Pavla Markovca, rezimirajući kratko pregled sudjelovanja ove zagrebačke glazbene škole na manifestaciji Didakovi dani koju organiziraju Župa Gradnići i HKUD Didak istaknuo je snažnu povezanost koja se razvila kroz protekle godine.

Zahvalnice za sudjelovanje u programu 16. Didakovih dana glazbenicima je uručio fra Marinko Šakota, pokretač manifestacije i sadašnji župnik u Međugorju.

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

Log in