Izbornik
Obavijesti

Obavijesti

Glazbena škola Brotnjo dobila domaćinstvo 25. Otvorenog Federalnog natjecanja učenika i studenata glazbe

Glazbena škola Brotnjo dobila domaćinstvo 25. Otvorenog Federalnog natjecanja učenika i studenata glazbe

Na sjednici Upravnog odbora Udruženja glazbenih i baletnih pedagoga FBiH održanoj 5. prosinca 2022. godine u Sarajevu, donesena je odluka da Osnovna glazbena škola Brotnjo bude domaćin 25. Federalnog natjecanja učenika i studenata glazbe u kategorijama: puhači, gitare, harmonike i zborovi. Federalno natjecanje učenika i studenata glazbe u našoj općini održat će se od 24. do 27. travnja 2023. godine.

U uži izbor ušli su Bugojno i Čitluk. Prije samog izbora, članovi Upravnog odbora posjetili su Bugojno i Čitluk i vidjeli uvjete i mogućnosti održavanja natjecanja. Uvjeti su bili: prostorije za održavanje natjecanja, smještajni kapacitet, prohodnost interneta, pomoćne prostorije…

Brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima, učenika OGŠ Brotnjo također su utjecale na odluku o domaćinstvu, baš kao i 2017. godine kada je broćanska glazbena škola također bila domaćin ovog natjecanja.

Tijekom obilaska Osnovne glazbene škole Brotnjo članove Upravnog odbora primio je i načelnik općine Čitluk Marin Radišić, a nakon dodjele domaćinstva, OGŠ Brotnjo se zahvaljuje svima na ukazanom povjerenju.

Odličan uspjeh učenika Osnovne glazbene škole Brotnjo

Odličan uspjeh učenika Osnovne glazbene škole Brotnjo

Na XIV. Međunarodnom natjecanju “Dani harmonike 2022” održanom u Ugljeviku – Bijeljina gdje je sudjelovalo preko 200 natjecatelja iz 14 zemalja, učenici Glazbene škole Brotnjo ostvarili su odličan uspjeh.

U kategoriji “Varijate” (francuski valceri) i klasika I. kategorija učenik Marko Sušac osvojio je dvije prve nagrade, te postao apsolutni pobjednik (laureat) u dvije različite kategorije.

Učenik Nikola Krasić u 2. kategoriji ostvario je III.nagradu, dok su učenici Nikola Soldo u 3. kategoriji i Matej Paponja u 6. kategoriji ostvarili II. nagradu.

Učenici su nastupili u klasi mr. A. Stojanovića.

Čestitka našim nadarenim i vrijednim učenicima!

NATJEČAJ za prijem djelatnika

NATJEČAJ za prijem djelatnika

Na temelju članaka 85. i 85 a. Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju („Narodne novine HNŽ“, broj: 5/00, 4/04, 5/04, 1/14 i 7/16), važećeg Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja u HNŽ-K, članka 67. Statuta Osnovne glazbene škole Brotnjo u Čitluku, članka 5. Pravilnika o radu Osnovne glazbene škole Brotnjo u Čitluku, suglasnosti Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ/K broj: 05-02-30-1736/21 od 28.12.2021. godine, dopune suglasnosti Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ/K broj: 05-02-30-1736-1/21 od 30.12.2021. godine te Odluke Školskog odbora ur. broj: 56-02-717/22 od 04.01.2022. godine, Školski odbor Osnovne glazbene škole Brotnjo u Čitluku raspisuje natječaj za prijem djelatnika.

Kompletan natječaj za prijem djelatnika na otvorena radna mjesta možete pogledati ovdje.

Vlada Republike Hrvatske osigurala glazbene instrumente i opremu učenicima naše škole

Vlada Republike Hrvatske osigurala glazbene instrumente i opremu učenicima naše škole

Prepoznavši važnost projekta Nabavka glazbenih instrumenata i opreme u svrhu očuvanja i jačanja glazbenog identiteta Hrvata u BiH, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Vlada Republike Hrvatske osigurali su našoj školi iznos od 80.000,00 KN te uvelike doprinijeli nabavci novih glazbenih instrumenata i opreme.

 

Kupljeni su sljedeći instrumenti:

  • 3 klarineta sa koferom
  • 3 flaute
  • Digitalni pianino
  • 2 trube
  • Saksofon sa koferom
  • 4 violine (set)

Od nabavljene opreme bi izdvojili profesionalni kofer za harmoniku sa posebnim poklopcima i remenom koji će uvelike osigurati sigurnost instrumenta pri transportu za natjecanja.

Doznačenim sredstvima je obavljen i servis dvije flaute te štimanje dva klavira u Područnom odjelu Čerin.

 

 

Zahvaljujemo se Vladi Republike Hrvatske, odnosno Središnjem državnom uredu za hrvate izvan RH na tome što su prepoznali važnost projekta te ovelike obogatili fond glazbenih instrumenata i opreme naše škole.

Na „Koncertu odabranih“ nastupili talentirani glazbenici iz BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije

Na „Koncertu odabranih“ nastupili talentirani glazbenici iz BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije

„Koncert odabranih“ dugi niz godina jedan je od središnjih događaja međunarodne kulturne manifestacije Didakovi dani. Na ovogodišnjim, 18. Didakovim danima „Koncert odabranih“ održan je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, a na sinoćnjem koncertu nastupili su talentirani glazbenici iz BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije.

Jedna od posebnosti „Koncerta odabranih“ je da od samih početaka okuplja mlade različitih nacionalnosti, što podsjeća na fra Didaka koji je od gladi i sigurne smrti spašavao djecu bez obzira na vjeru i naciju. Tako su na sinoćnjem koncertu nastupili učenici iz: Osnovne glazbene škole Brotnjo, Glazbene škole Ivan pl. Zajc – Mostar, Muzičke škole I i II stupnja – Mostar, Glazbene škole Posušje, Glazbene škole Široki Brijeg, Srednje muzičke škole Sarajevo, Srednje glazbene škole „Jakova Gotovca“ Novi Travnik, Glazbene škole Makarska, Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba, Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ – Požarevac i Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“ iz Podgorice.

Na repertoaru mladih virtuoza bila su djela svjetski poznatih skladatelja. Cjelokupan program bio je, baš kao što to kazuje i naslov skladbe Božidara Širole „U slavu fra Didaka Buntića“, a upravo s ovom skladbom u izvedbi Zbora Srednje muzičke škole Sarajevo završeni su sinoćnji nastupi.

Nakon nastupa u ime organizatora svim izvođačima prigodne zahvalnice uručili su Robert Jurešić, predsjednik HKUD Didak i prof. Jure Sušac, ravnatelj osnovne Glazbene škole Brotnjo.

Zbor OGŠ Brotnjo izveo Gregorijanski napjev Nebesa Stvorče zvjezdanih u crkvi Krista Kralja u Čitluku

Zbor OGŠ Brotnjo izveo Gregorijanski napjev Nebesa Stvorče zvjezdanih u crkvi Krista Kralja u Čitluku
"U ove dane radujemo se Isusovu dolasku, i to predstavlja pravi bit Božića. Iako nas očekuju malo drugačiji blagdani, iskreno vjerujemo da tko pravilno osjeti božićnu radost, nosit će je u svome srcu, a sve ostalo je nepotrebno i pretjerano. "
Otvorite svoja srca i uživajte u pjesmi malih anđela naše škole.
Zbor OGŠ Brotnjo, Gregorijanski napjev: Nebesa Stvorče zvjezdanih

×

Log in