Izbornik
Obavijesti

Obavijesti

Odličan uspjeh učenika Osnovne glazbene škole Brotnjo

Odličan uspjeh učenika Osnovne glazbene škole Brotnjo

Na XIV. Međunarodnom natjecanju “Dani harmonike 2022” održanom u Ugljeviku – Bijeljina gdje je sudjelovalo preko 200 natjecatelja iz 14 zemalja, učenici Glazbene škole Brotnjo ostvarili su odličan uspjeh.

U kategoriji “Varijate” (francuski valceri) i klasika I. kategorija učenik Marko Sušac osvojio je dvije prve nagrade, te postao apsolutni pobjednik (laureat) u dvije različite kategorije.

Učenik Nikola Krasić u 2. kategoriji ostvario je III.nagradu, dok su učenici Nikola Soldo u 3. kategoriji i Matej Paponja u 6. kategoriji ostvarili II. nagradu.

Učenici su nastupili u klasi mr. A. Stojanovića.

Čestitka našim nadarenim i vrijednim učenicima!

NATJEČAJ za prijem djelatnika

NATJEČAJ za prijem djelatnika

Na temelju članaka 85. i 85 a. Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju („Narodne novine HNŽ“, broj: 5/00, 4/04, 5/04, 1/14 i 7/16), važećeg Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja u HNŽ-K, članka 67. Statuta Osnovne glazbene škole Brotnjo u Čitluku, članka 5. Pravilnika o radu Osnovne glazbene škole Brotnjo u Čitluku, suglasnosti Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ/K broj: 05-02-30-1736/21 od 28.12.2021. godine, dopune suglasnosti Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ/K broj: 05-02-30-1736-1/21 od 30.12.2021. godine te Odluke Školskog odbora ur. broj: 56-02-717/22 od 04.01.2022. godine, Školski odbor Osnovne glazbene škole Brotnjo u Čitluku raspisuje natječaj za prijem djelatnika.

Kompletan natječaj za prijem djelatnika na otvorena radna mjesta možete pogledati ovdje.

Na „Koncertu odabranih“ nastupili talentirani glazbenici iz BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije

Na „Koncertu odabranih“ nastupili talentirani glazbenici iz BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije

„Koncert odabranih“ dugi niz godina jedan je od središnjih događaja međunarodne kulturne manifestacije Didakovi dani. Na ovogodišnjim, 18. Didakovim danima „Koncert odabranih“ održan je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, a na sinoćnjem koncertu nastupili su talentirani glazbenici iz BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije.

Jedna od posebnosti „Koncerta odabranih“ je da od samih početaka okuplja mlade različitih nacionalnosti, što podsjeća na fra Didaka koji je od gladi i sigurne smrti spašavao djecu bez obzira na vjeru i naciju. Tako su na sinoćnjem koncertu nastupili učenici iz: Osnovne glazbene škole Brotnjo, Glazbene škole Ivan pl. Zajc – Mostar, Muzičke škole I i II stupnja – Mostar, Glazbene škole Posušje, Glazbene škole Široki Brijeg, Srednje muzičke škole Sarajevo, Srednje glazbene škole „Jakova Gotovca“ Novi Travnik, Glazbene škole Makarska, Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba, Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ – Požarevac i Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“ iz Podgorice.

Na repertoaru mladih virtuoza bila su djela svjetski poznatih skladatelja. Cjelokupan program bio je, baš kao što to kazuje i naslov skladbe Božidara Širole „U slavu fra Didaka Buntića“, a upravo s ovom skladbom u izvedbi Zbora Srednje muzičke škole Sarajevo završeni su sinoćnji nastupi.

Nakon nastupa u ime organizatora svim izvođačima prigodne zahvalnice uručili su Robert Jurešić, predsjednik HKUD Didak i prof. Jure Sušac, ravnatelj osnovne Glazbene škole Brotnjo.

Zbor OGŠ Brotnjo izveo Gregorijanski napjev Nebesa Stvorče zvjezdanih u crkvi Krista Kralja u Čitluku

Zbor OGŠ Brotnjo izveo Gregorijanski napjev Nebesa Stvorče zvjezdanih u crkvi Krista Kralja u Čitluku
"U ove dane radujemo se Isusovu dolasku, i to predstavlja pravi bit Božića. Iako nas očekuju malo drugačiji blagdani, iskreno vjerujemo da tko pravilno osjeti božićnu radost, nosit će je u svome srcu, a sve ostalo je nepotrebno i pretjerano. "
Otvorite svoja srca i uživajte u pjesmi malih anđela naše škole.
Zbor OGŠ Brotnjo, Gregorijanski napjev: Nebesa Stvorče zvjezdanih

×

Log in