Izbornik
Obavijesti

Obavijesti

OBAVIJEST! Upisi u školsku godinu 2019./2020.

OBAVIJEST! Upisi u školsku godinu 2019./2020.

Upisi u šk.god. 2019./2020. za ucenike od I.-VI. razreda vršiti će se od ponedjeljka 02.09. do petka 06.09.2019 od 09-12 sati u prostorijama glazbene škole u Čitluku.
Puno uspjeha u novoj školskoj godini!

Učenici OGŠ Brotnjo nastupili na Završnom koncertu

Učenici OGŠ Brotnjo nastupili na Završnom koncertu

Učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo održali su sinoć Završni koncert. Na koncertu održanom u župnoj crkvi u Gradnićima nastupili su zborovi OGŠ Brotnjo i orkestar, te učenici koji su svirali na glasoviru, violinama, harmonikama, flautama i gitarama.

Jako lijepim završnim koncertom OGŠ Brotnjo zaključila je još jednu školsku godinu koja će, kao i ranije godine, ostati zapamćena po marljivom radu učenika i njihovih profesora, što je rezultiralo usavršavanjem mladih glazbenih talenata i naravno uspjesima na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Prof. Jure Sušac, ravnatelj Osnovne glazbene škole Brotnjo, nakon nastupa zborova, orkestra i solista OGŠ Brotnjo predstavio je učenike koji su postigli zapažene rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima, te im, kao i Mješovitom zboru OGŠ Brotnjo koji je također bio uspješan u protekloj godini, uručio prigodne darove i diplome.

Posebnu zahvalnicu za pruženu podršku radu i različitim aktivnostima u OGŠ Brotnjo, ravnatelj Sušac uručio je predstavnici Zaklade Arthur McCluskey. Ova Zaklada podržala je rad OGŠ Brotnjo kroz pomoć u nabavi kombi vozila koje će služiti za prijevoz učenika na koncerte i natjecanja.

Načelnik Radišić upriličio prijem za učenike OGŠ Brotnjo

Načelnik Radišić upriličio prijem za učenike OGŠ Brotnjo

Načelnik općine Čitluk Marin Radišić upriličio je danas u svom uredu prijem za učenike Osnovne glazbene škole Brotnjo koji su u proteklom razdoblju imali zapažene rezultate na natjecanjima te su na taj način nastavili niz uspjeha koje OGŠ Brotnjo postiže od samog osnutka.

Učenici OGŠ Brotnjo, u čijoj su pratnji bili ravnatelj prof. Jure Sušac i njihove profesorice, s načelnikom Radišićem su podijeli svoje dojmova sa XXII. Otvorenog federalnog natjecanja učenika i studenata glazbe i Dalekih akorda, kao dva posljednja natjecanja na kojima je OGŠ Brotnjo imala zapažene rezultate, a govoreći o uspjesima škole ravnatelja Jure Sušac podsjetio je na uspjehe postignute na Internacionalnom festivalu glazbe „Primavera“ i ostalim ranije održanim natjecanjima.

U ugodnom razgovoru sudionici prijema dotaknuli su se i ostalih tema vezanih za Osnovnu glazbenu školu Brotnjo i učenike koji je pohađaju.

Predstavnici OGŠ Brotnjo na prijemu su načelnika Radišića upoznali i sa planiranim aktivnostima u budućem razdoblju, nakon čega im je načelnik Radišić čestitao na svim do sada postignutim uspjesima i poželio mnogo uspjeha na predstojećim natjecanjima, kao i u daljnjem glazbenom usavršavanju.

Učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo nastavili nizati uspjehe na natjecanjima

Učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo nastavili nizati uspjehe na natjecanjima

Nakon uspješnog nastupa učenica flaute na IV. Internacionalnom festivalu glazbe „Primavera“, koje se održalo u Bijeljini od 21. do 24. ožujka 2019. godine, na kojem su svojim nastupima dostojanstveno predstavile školu te pobrale pohvale stručnog žirija, učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo u Čitluku nastavili su nizati uspjehe i na ostalim natjecanjima na kojima su sudjelovali.

Spomenimo da je na tom natjecanju, u klasi prof. Maje Kožul, učenica Jelena Vasilj u 1. kategoriji osvojila visoku 1. nagradu, Antea Šakota u 3. kategoriji 2. te Emanuela Jerković u istoj kategoriji 3. nagradu. Naše talentirane glazbenice korepetirala je prof. Maja Stojanović, a na natjecanju je sudjelovao čak 461 natjecatelj iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Slovenije u disciplinama: klavir, klavirski duo, violina, flauta, solo pjevanje, solfeggio, harmonika i gitara.

Od 14. do 17.04.2019. godine u Bihaću se održalo XXII. Otvoreno federalno natjecanje učenika i studenata glazbe. Kategorije u kojima su se učenici mogli natjecati su: puhači, harmonika, gitara i zbor.

Među 300 prijavljenih sudionika natjecali su i učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo u Čitluku te ostvarili zapažene rezultate.

U disciplini gitara, u klasi nastavnika Kristijana Ravlića, učenica trećeg razreda osnovne glazbene škole, Ana Ostojić, u 1. kategoriji osvojila je 2. nagradu (85,00 bodova), a Josip Rajič, učenik četvrtog razreda, u 2. kategoriji osvojio je 1. nagrada (92,00 boda).

Mješoviti zbor Osnovne glazbene škole Brotnjo u Čitluku pod vodstvom profesorica Marine Mitar, Marte Čolak i Monike Bule osvojio je 96 bodova od strane stručnog ocjenjivačkog žirija te su time zaslužili 1. nagradu. Zbor se predstavio s tri skladbe uz pratnju korepetitorice Marije Martinac.

Učenici naše škole postigli su zapažene rezultate i na međunarodnom natjecanju „Daleki akordi“.

Kao i svake godine, u organizaciji Glazbene škole Josipa Htzea u Splitu, održano je međunarodno natjecanje Daleki akordi. Na ovogodišnjem, 24. izdanju, pravo natjecanja imali su mladi gudači i puhači. Disciplina drvenih puhača (flauta, klarinet, saksofon, fagot) raspoređena je u 5 kategorija, ovisno o godištu rođenja, a svaka kategorija imala je ograničeno trajanje programa te jednu zadanu skladbu hrvatskog skladatelja. Tročlani žiri, sastavljen od priznatih međunarodnih umjetnika imao je zadaću ocjenjivanja ove discipline: Goran Jurković- saksofon (Zagreb, Hrvatska), Jože Kotar- klarinet (Trbovlje, Slovenija), Jan Ostry (Prag, Češka). Među konkurencijom iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Slovenije, Latvije, Estonije i mnoštva drugih zemalja, sudjelovalo je i naših dvoje učenika flaute iz klase profesorice Maje Kožul.

Jelena Vasilj, učenica drugog razreda osnovne glazbene škole osvojila je 2. nagradu u 1. kategoriji, osvojivši 53,33 boda od ukupno 60, dok je Antea Šakota, učenica šestog razreda osnovne glazbene škole osvojila 3. nagradu s ukupno 42,33 boda. Naše vrijedne učenice na klaviru su podupirale prof. Silvia Vukojević i prof. Maja Stojanović.

Učenici naše škole bogatiji su za još jedno iskustvo, a time su i ove godine pokazali uspješnost i kvalitetu rada naše škole.

MLADI FLAUTISTI OGŠ BROTNJO USPJEŠNO OTVORILI SEZONU NATJECANJA

MLADI FLAUTISTI OGŠ BROTNJO USPJEŠNO OTVORILI SEZONU NATJECANJA

Učenici klase flaute Osnovne glazbene škole Brotnjo u Čitluku ponovno su promovirali broćanski kraj u najboljem svjetlu.
Na IV. Internacionalnom festivalu muzike „Primavera“, koji se održao u Bijeljini od 21. do 24. ožujka 2019. godine, učenice flaute u klasi prof. Maje Kožul svojim su nastupima predstavile školu dostojanstveno te pobrale pohvale stručnog žirija. Učenica Jelena Vasilj u 1. kategoriji osvojila je visoku prvu nagradu, Antea Šakota u 3. kategoriji drugu te Emanuela Jerković u istoj kategoriji 3. nagradu. Naše talentirane glazbenice korepetirala je prof. Maja Stojanović.
Na natjecanju je sudjelovao čak 461 natjecatelj iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Slovenije u disciplinama: klavir, klavirski duo, violina, flauta, solo pjevanje, solfeggio, harmonika i gitara.
Učenicama i profesoricama čestitke i sve pohvale uz nadu da će nas učenici Glazbene škole Brotnjo nastaviti oduševljavati svojim velikim uspjesima.

 

 

 

U Međugorju održan Božićni koncert OGŠ Brotnjo

U Međugorju održan Božićni koncert OGŠ Brotnjo

U Dvorani Ivana Pavla II sinoć je održan tradicionalni Božićni koncert Osnovne glazbene škole Brotnjo. U predblagdanskom ozračju učenici i profesori OGŠ Brotnjo svojim su nadarenošću oduševili posjetitelje, koji su uživali u lijepom koncertu.

×

Log in